Dag til dag program

Dag 1 RIGSFÆLLESSKABET

Vi mødes I Københavns lufthavn, hvor vi skal flyve med Atlantic Airways direkte til Færøerne. Efter ankomsten til Færøerne, og efter vi har fået vores bagage, møder vi vores bus som tager os fra lufthavnen ind mod Torshavn.

Færøerne er 18 små øer, der ligger i det nordlige Atlanterhav, mellem Island og Norge. Der bor kun 45.000 mennesker på øerne. Og dog er det et land med egen kultur og eget sprog som, størrelsen til trods, danner rammen om et væld af liv.

Undervejs besøger vi det flotte vandfald Múlafossur, hvor der bliver mulighed for at tage nogle gode billeder. Vi forsætter med bussen ind til vores hotel, som vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Efter vi har fået vores værelser, bliver der tid til at slappe inden vi mødes igen. Her vil rejselederen fortælle lidt mere om de næste dages program. Bagefter nyder vi en god middag i hotellets restaurant.

Måltider: Middag

Efter middagen foredrag om rigsfællesskabet (jeg får et medlem af den færøske regering til at komme og fortælle).


Dag 2 NATUR

Efter en god morgenmad mødes vi med rejselederen og sammen begiver vi os ud på spændende eventyr. Vi besøger naturperlerne Saksun, Tjørnuvík og Gjógv, som viser sig fra sin bedste side.

Saksun er en færøsk bygd på den nordvestlige del af Streymoy og gennem dalen Saksunardalur løber elven Stórá, som har sine kilder ved Saksun og sit udløb mellem Hvalvík og Streymnes.

Vi spiser frokost undervejs og er hjemme på hotellet igen sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen og aftenen til egne eventyr. Rejselederen arrangerer fælles middag for dem som har lyst.

Måltider: Morgenmad og frokost.


Dag 3 KULTUR/KUNST/LITTERATUR

Dagens program byder på et indblik i Færøernes rige kunst, kulturliv og litteratur. Vi besøger Nordens hus, hvor vi får en flot rundvisning. Vi besøger Kirkjubø og Færøernes National galleri.

Så besøger Færøernes mest berømte kunstner Trondur Paturssona atelier. Han er 79 år med langt skæg og kruset hår. Og dronning Margrethes ven. Har udstillet sin glaskunst og malerier over hele verden. Og stået for lysudsmykningen samt skulpturer af verdens eneste tunnel-rundkørsel under vandet.

Frokosten nyder vi på en lokal restaurant.

Besøger de steder hvor Jørgen-Frantz Jacobsen roman ”Barbara” foregår. Romanen regnes for en af de bedste kærlighedsromaner på dansk. Derefter besøger vi kirken og andre lokationer, hvor Nils Malmroses film Barbara, blev optaget.

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Spørg gerne rejselederen om forslag til en god restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost


Dag 4 RELIGION

Folkekirken på Færøerne er folkets kirke. På Færøerne bliver over halvdelen af gudstjenesterne holdt af en menigmand/kvinde. Kirken på Færøerne er ikke kun præsternes. Den er kirkegængernes og de frivilliges kirke. De frivillige gør rent, pudser sølvtøj og tænder lys.

Og færingerne er mere religiøse end deres nordiske naboer. Nogle hævder det har meget at gøre med øernes barske natur. Det gør folk mere religiøse.

Der er i hvert fald stor kristen mangfoldighed på Færøerne som vi skal se.

Vi besøger den imponerede Christianskirke med spændende kunst. Derefter Haldarsvik kirke med det berømte maleri af et moderne ”sidste nadver”, skabt af kunstner Torbjørn Olsen i 1996.

Så besøger vi en færøsk familie privat. Manden tilhører en lille kirke, som er stærke modstandere af abort. Og hustruen er medlem af den danske folkekirke.

Frokosten nyder vi sammen, inden vi kører tilbage til vores hotel, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad & Frokost


Dag 5 GASTRONOMI

Dagens program byder på en tur til Klaksvik – Færøernes fiskerihovedstad. Fiskerriget er Færøernes hovedindtægtskilde. Vi besøger en fiskefabrik.

Derefter besøger det lokale bryggeri Føroya Bjór, kendt for Black Sheep øl, hvor vi skal høre om deres produktion. Vi bliver naturligvis også budt på smagsprøver af lokal whisky og øl.

Frokosten nyder vi på en lokal restaurant og bagefter er der mulighed for at opleve Tórshavn på egen hånd. Det er en fantastisk by at gå på opdagelse i, og rejselederen kommer gerne med forslag til gode oplevelser.

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en rejselederens favorit restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.


Dag 6 MODE

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet, pakker bussen og tager ud på de sidste eventyr på Færøerne.

Vi også besøge den færøske designduo Guðrun&Guðrun, som har lavet den kendte “stjernetrøje” (Sarah Lund). Gudrun & Gudrun er ejet af to færøske kvinder og deres kreative proces er tæt forbundet med den isolerede placering. "Det er godt at komme til Europa for at blive inspireret, men det er afgørende at komme hjem til stilheden og ikke blive forstyrret af det hektiske modeliv” konkluderer designeren.

Efter besøget på Guðrun&Guðrun, spiser vi en lækker frokost på Fiskastykkið før vi kører til lufthavnen for at begynde rejsen mod Danmark. Vi ankommer til København først på aftenen med en masse fantastiske og flotte oplevelser i bagagen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Praktiske oplysninger


Inkluderet i prisen:
- Fly tur/retur København – Færøerne med direkte fly
- Alle flyskatter
- 5 nætter/6 dage på Hotel Føroyar
- Morgenbuffet alle dage
- Frokost og middage ifølge program
- Udflugter inklusiv entreer iht. program

- Naser Khader er rejseleder på hele rejsen


Ikke inkluderet i prisen:
- Rejse- og sygdomsafbestillingsforsikringer
- Drikkevarer til måltiderne
- Enkeltværelsestillæg 1.995,- DKK

Kontaktformular - har du spørgsmål?


Hvad kan vi hjælpe dig med? Skriv til os direkte i denne formular.
Vi bestræber os på at svare inden for 24 timer.
Vi glæder os til at høre fra dig.