Istanbul - I Byzantinernes fodspor


Tyrkiet er meget mere end Erdogans moderne Tyrkiet. De kristne byzantinere, efterkommerne til Romerriget, holdt til i Konstantinopel, som byen har heddet det meste af sin levetid. Konstantinopel var hovedstad i Byzans, den længst eksisterende stat i Europa i omtrent 1100 år. I 1453 blev byzantinernes hovedstad, Konstantinopel, til Istanbul. De osmanniske sultan Mehmed II indtog den befæstede by og gjorde den til hovedstad i et nyt imperium, det osmanniske, som holdt sig indtil 1922. Derefter opstod Tyrkiet på resterne af det osmanniske rige med ny hovedstad i Ankara.

Tyrkiets præsident, Erdogan, er mildt sagt en kontroversiel figur, som deler vandene – både internationalt og i Tyrkiet. Hans afpresning af EU i forhold til flygtninge, hans tøven med at anerkende nye NATO-lande, hans voldsomme kritik af Israel m.m. har vakt harme nogle steder og begejstring andre steder. Skulle man ikke hellere boykotte Tyrkiet? Svaret er klart nej, Tyrkiet er ikke kun Erdogan, vi vil møde tyrkere, som støtter ham og tyrkere, som ikke kan holde ham ud.

Rejsen til Istanbul, er ikke kun en rejse til Tyrkiet og den oprindelige hovedstad, men en rejse tilbage i tiden, en rejse igennem verdenshistorien.

DOWNLOAD PROGRAM Istanbul - I Byzantinernes fodspor

Dagsprogram

Dag 1 AFREJSEDAG

Vi flyver fra Kastrup direkte til Istanbul. Ved ankomst, tjekker vi ind på hotellet.

Under hele opholdet bor vi på Hotel Klas, 4*. Hotellet har tagterrasse med pool og bar, og desuden restaurant og lobbybar. Pæne værelser med alle faciliteter, og i et hyggeligt kvarter i gå afstand fra restauranter og barer. Hotellet ligger centralt ca. 10 minutters gang fra Grand Bazar. Og 2 minutter fra Tram Stop og metro stationer.

Velkomstmiddag, inkluderet, alt efter ankomst tidspunktet, kan middagen evt. flyttes til dag 2.


Dag 2 TOPKAPI PALADS, HAGIA SOFIA OG GRAND BAZAR

Istanbul er omdrejningspunkt for en stor del af verdenshistorien. Vi skal lære byen at kende, og starter med at besøge Hippodromen i Istanbul, en bane til hestevæddeløb, som også romerne dyrkede. Men hvor romerne brugte fire hestevogne ad gangen, brugte grækerne 10 eller flere. Hippodromen At Meydani er bygget i begyndelsen af 200-tallet og omfatter også den tyske brønd, Kaiser Wilhelm-brønden, og den egyptiske obelisk fra Theodosius. Topkapi-paladset i Istanbul, er et af dagens højdepunkter. Påbegyndt i 1459, residens for osmannernes sultaner i 1465-1853. I løbet af 1700-tallet flyttede sultanerne til andre residenser langt Bosporus-floden, og paladset blev i 1924 omdannet til museum. Der er rundvisning på paladset. Vi besøger også Hagia Sophia, navnet betyder på græsk Den Hellige Visdom, og har en lang historie som både kirke, museum og moské. Selve bygningen er byzantinernes største monument i byen, og i centrum nærmest svæver den guddommelige kuppel på 56 meter i højden. Dagen slutter på Grand Bazaar, som er den store bazar i Istanbul, det er en vidunderlig labyrint af knap 600 års historie. Bazaren er 30.000 kvadratmeter stor, består af omtrent 60 gader med 3.600 butikker fyldt med tøj og sko, smykker, tæpper, antikviteter, krydderier og alt muligt andet. En overvældende oplevelse. 

Middag, på egen hånd.

Rejselederen kan være behjælpelig med forslag til steder og inspiration til de mange fristelser og lokale retter som det tyrkiske køkken byder på.


Dag 3 DET SUNKNE PALADS, BLÅ MOSKÉ OG BOSPORUS CRUISE

Basilika Cisternen, det sunkne palads. Et af de mest imponerende monumenter i Istanbul ligger under jorden, og er bygget fra 527-565 e.kr, oprindeligt for at sikre vandforsyningen til byen i tilfælde af belejring. Derudover byder dagen på endnu en moské, Sultan Ahmets - Den Blå Moské. Moskeen stod færdig i 1616 og har hele seks minareter. Den har plads til 10.000 bedende, og er umådelig smuk i sin udsmykning med de mange tusinder af farverige mosaikfliser. 
En sejltur på Bosporus-strædet er uomgængelig. Strædet skærer sig midt igennem Istanbul og adskiller Europa fra Lilleasien. Det tyrkiske køkken er meget inspireret af alle de folkeslag der har hersket i byen, og at gå gennem den store Spice-bazar, krydderimarkedet, er som at få en tur gennem historien, igennem smagssanserne.

Middag, på egen hånd.

Dag 4 SULEYMAN OG CHORAMOSKÈEN

Suleyman Moskeen i Istanbul blev opført af osmannerne i 1500-tallet. Den kan minde om Hagia Sophia-moskeen, men fremtræder mere let og åben. Moskeen dækker hele 98.000 kvadratmeter og har huset bl.a. skole, hospital, tyrkisk bad, gravmæler og butikker. Idag besøger vi ligeledes en Græsk Ortodoks kirke. Bykvarteret Fenner og Balat, er kommet på UNESCO’s verdensarv liste på grund af sin rige historie, her er knap så mange monumenter, her handler det mere om atmosfæren, og bare det at slentre en tur er ret unikt. Chora-kirken er om muligt endnu smukkere end noget af det andet som byzantinerne efterlod i det nuværende Istanbul. Kirken, som i dag også fungerer som moské og museum, er berømt for sit fine interiør af bl.a. freskoer og mosaikker fra 1300-tallet. De velbevarede mosaikker skildrer Jesu liv og virke. Vi slutter en begivenhedsrig dag af med at køre ud til Pierre Loti bakken, for at nyde det dragende syn ind over Bosporus strædet og Istanbul.

Middag, på egen hånd.


Dag 5 GALATATÅRNET OG HAVN, TAKSIM OG ISTIKLAL

Endnu en stor historisk dag er i vente. Vi skal se Galatatårnet i Istanbul, som er bygget som vagttårn øverst oppe på Galatas mure, og det fungerer i dag som museum. Berømt for en 360 graders-udsigt over Istanbul. Desuden besøger vi den nærliggende synagoge og der er byvandring til gågaden Istiklal og Taksim-pladsen. Vi besøger Ortokay distriktet, og kommer forbi Cirigan-paladset og Ortokay moskeen, med det oplagte fotostop, hvor man kan fotografere moskéens kuppel med Bosporus broen i baggrunden.

Middag, på egen hånd.


Dag 6 TYRKIET IDAG OG SKOLEBESØG

Idag skal vi lære Tyrkerne endnu bedre at kende, de lever et af de mest historiske steder i verden, som vi har set de foregående dage, men hvordan ser deres hverdag ud idag? Hvad rør sig i samfundet? Vi har mulighed for at besøge en skole, hvor vi på tætteste hold får en fornemmelse af hvordan de unge mennesker ser på fremtiden.

Middag, på egen hånd.


Dag 7 DAGEN ER FRI TIL EGNE EVENTYR

Dagen er til fri disposition. Istanbul har uanede muligheder, og dagen er til fri disposition, så man kan planlægge den alt efter egne interesser. Rejselederen vil være behjælpelig med inspiration til flere museer, markeder, shopping eller bare det at side på en café og drikke kaffe med de lokale, og fordøje nogle af de forrige dages mange indtryk, er i sig selv en oplevelse.

Afskeds middag, inkluderet.


Dag 8 AFREJSEDAG

Turen går tilbage til Kastrup.

Praktisk information


Prisen inkluderer:

Fly og flyskatter København – Istanbul
Alle skatter og afgifter
1 x 23 kg bagage
1 stk. håndbagage max. 10 kg
7 nætter på Hotel Klas, 4*
7 x morgenmad
2 x middag, velkomst og afskedsmiddag
Al transport og transfers iht program
Inkl. alle udflugter og seværdigheder iht program


Rejseleder:
Jens Jørgen Nielsen er med på hele rejsen, og rejser med t/r fra København.


Prisen inkluderer ikke:

Enkeltværelsestillæg: 1995,- DKK pr. værelse
Rejse og afbestillingsforsikring
Visum, danske statsborgere kan visumfrit opholde sig i Tyrkiet i op til 90 dage. Henviser iøvrigt til: https://tyrkiet.um.dk/rejse-og-ophold/for-rejsen/pas-og-visum

 

Kontaktformular - har du spørgsmål til rejsen?


Du er velkommen til at ringe: +45 40401474.
Eller skriv til os direkte i denne formular. Vi bestræber os på at svare inden for 24 timer. Vi glæder os til at høre fra dig.