Israel/Palæstina - Det Hellige Land


"Min far kommer fra Vestbredden, når det overhovedet kan lade sig gøre, tager vi ned og besøger min familie der igen".

Og du er inviteret med. Jeg har et meget nært og personligt forhold til Det Hellige Land, hvor jeg selv med stor glæde rejser til gang på gang. Det er et område der lægger op til en livsoplevelse, hvis man er interesseret i religionshistorie, og de mange bibelske byer og steder, byder på store oplevelser, og bevægende øjeblikke. Det føles som at vandre rundt i bibelen, fra kapitel til kapitel. Derudover byder regionen på enestående natur fra ørken til de frodige områder langs Jordan-floden og ved Middelhavskysten. Der er bjerge og dale, og vi tager til verdens lavest beliggende punkt, Det Døde Hav, som i sig selv er et specielt besøg, man bliver som født på ny, efter en badetur i det sunde salte vand, og et healende mudderbad.
 
Fra vores faste hotel i Jerusalem, kan vi se de tre abrahamitiske religioners symboler, der har kostet så mange sammenstød, den muslimske klippehelligdom på Tempelpladsen, Hurva-synagogen i det jødiske kvarter, og Gravkirken i det kristne kvarter. Den gamle bydel strækker sig over blot en enkelt kvadratkilometer, men er opdelt i fire nabolag i et område, hvor man tager sin religion endog meget seriøs, - den kristne, den muslimske, den armenske og den jødiske. Armenerne er færrest, muslimerne flest.

Jerusalem er på sin egen måde lidt skør som hellig by, man kan blive ramt af Jerusalem-syndromet og tro, at man selv er Jesus.

Ikke desto mindre bliver byen vores base. Vi tager endagsture til de bibelske steder, og vender hver aften tilbage til Jerusalem til Hotel Golden Walls.

Sikkerhed og tryghed er i højsædet, når jeg selv guider dig rundt, på rejsen igennem historien, religionerne, det skønt krydrede køkken og i mødet med de mange mennesker på vej, for at få en større forståelse og fornemmelse af den varme arabiske kultur.

تحياتي, Naser Khader.

DOWNLOAD PROGRAM Israel/Palæstina - Det Hellige Land

Dag til dag program


Dag 1 KØBENHAVN TIL JERUSALEM

Afrejse fra København til Tel Aviv og videre til Jerusalem. Køreturen fra Tel Aviv tager ca. 45 minutter. Check-in på Golden Walls. Vi bor hele ugen på det historiske hotel, der tidligere var kendt som The Pilgrim Palace, det ligger meget centralt, lige ved Damaskus Porten, i den gamle bymur, der går omkring den historiske bydel i Jerusalem. Der er både butikker, restauranter, markeder omkring hotellet, og ikke mindst er blandt andet Via Dolorosa og Gravkirken i gåafstand.

Inden middagen på hotellet går vi en lille tur for at lære området at kende omkring hotellet.

Middag, på hotellet, inkluderet.


Dag 2 OLIEBJERGET OG SMERTENS VEJ


Jerusalem. Idag er spækket med højdepunkter og vigtige bibelske steder. Vi begynder med at gå en lang tur, og derefter bliver vi kørt op til toppen af Oliebjerget, husk gode sko den dag. Vi går ned gennem Getsemane-haven, op til den gamle bydel og går på Smertens Vej, Via Dolorosa, vi kommer forbi Tempelpladsen, Al-Aqsa Moskeen og Grædemuren. Desuden går turen forbi Den Katolske Kirkegård, hvor Oscar Schindler ligger begravet.

Middag, på hotellet, inkluderet.

Om aftenen er der mulighed for at gå en tur på Jaffa Street i Vestjerusalem, den jødiske del, hvor der er en del aftenliv, udendørs- og shisha-barer.


Dag 3 HEL DAG I TEL AVIV

Bus til Tel Aviv. Køretid ca. 45 minutter hver vej. Sightseeing i Tel Aviv, den moderne del, og i Jaffa, den gamle havneby, hvor der er flotte udsigter over den hvide sandstrand og nærmest caribisk stemning. Her er der hyggelige restauranter, loungebarer, men ikke mindst kan man finde, måske Israel's bedste shawarma. God idé til frokost.

Hvis omstændighederne tillader, arrangeres der møde med og oplæg af den tidligere israelske ambassadør i Danmark Barukh Biah om at være israeler. Ellers på anden vis, - vi kommer tæt på de lokale.

Sent på eftermiddagen, kører vi tilbage til Jerusalem.

Middag, på hotellet, inklusive.

 
Dag 4 VESTBREDEN OG ARAFATS GRAVSTED

Heldagsudflugt. Hebron og Ramallah. Abrahams, Saras, Isaks og Rakels gravsteder, som både er en moske og en synagoge. Møde med bosættere. Eftermiddagen tilbringes i Ramallah, de palæstinensiske områders hovedby. Møde med NGO’er om livet på Vestbredden.

Frokost undervejs i Ramallah, ej inkluderet. Om eftermiddagen besøger vi Det Palæstinensiske Museum og Arafats gravsted.

Middag, på hotellet, inkluderet.

 
Dag 5 JORDANFLODEN OG DET DØDE HAV

Heldagsudflugt. Oldtidsbyen Jeriko. Fristelsesbjerget, hvor Jesus opholdt sig i 40 dage efter at han blev døbt. Her kan frokosten, ej inkluderet, også indtages i højden, med endeløse udsigter ud over det sandfarvede golde landskab.

Om eftermiddagen kører vi til bjerghulen Qumran, hvor man fandt Dødehavsrullerne. Der er mulighed for at tage en "dåb" ved Jordan-floden, hvor Jesus selv blev døbt af Johannes Døberen. Afslapning ved Det Døde Hav, husk badebukser og håndklæder.

Tilbage i Jerusalem, kan resten af eftermiddagen og aftenen eventuelt bruges til shopping af krydderier, souvenirs og gaver til familien.

Middag, på hotellet, inkluderet.


Dag 6 DE BARMHJERTIGE SAMARITANERE

Med bus igennem Vestbredden til den største palæstinensiske by nordpå, Nablus. Her er vi som nogle af ganske få vesterlændinge på Indre Vestbredden, som kun er muligt på grund af vores personlige netværk i området. Her er vi inviteret hjem og indenfor til frokost, inkluderet, en rigtig helt privat familie frokost, med dejlige lokale og hjemmelavede retter.

På Gerzim-bjerget møder vi verdens mindste minoritet af samaritanerne – Den Barmhjertige Samaritaner. Vi ser Jacobs brønd, hvor Jesus fik vand fra en samaritansk kvinde. Og vi besøger en palæstinensisk flygtningelejr fra 1948, Balata.

Middag, på hotellet, inkluderet.


Dag 7 BETHLEHEM

Heldagsudflugt. Bethlehem er en af de få palæstinensiske kristne byer. Vi kommer tæt på den grå betonmur, der adskiller Israel fra de palæstinensiske områder og i årevis har været lærred for politisk graffiti, der efterhånden har gjort den til et internationalt tilløbsstykke. Vi besøger Hyrdernes Mark, Fødselskirken og ser Jesus-stjernen. Omar Moskeen, som er den eneste, hvor ikke-muslimer må komme indenfor. Vi får indblik i dens indretning og funktion.

Middag, på hotellet, inkluderet.

 
Dag 8 HJEMREJSE

Fyldte med oplevelser, velsignelser og mætte af skønne hjemmelavede falafler, hummus og ægte myntete, går rejsen tilbage til Kastrup Lufthavn.

Praktiske oplysninger


Prisen inkluderer:

Fly og flyskatter København – Tel Aviv
Alle skatter og afgifter
1 x 23 kg bagage
1 stk. håndbagage max.
10 kg
7 nætter
på Hotel Golden Walls
Halvpension:
7 x morgenmad
7 x middag på Hotel Golden Walls
1 x frokost i Nablus, familiebesøg
Al transport og transfers iht program
Udflugter og entreer iht program
Drikkepenge til al servicepersonale
, tjenere, chauffører og lokalguide


Rejseleder:
Naser Khader er rejseleder på hele rejsen, og rejser med t/r fra København


Prisen inkluderer ikke:

Enkeltværelsestillæg: 1925,-
dkr. pr. værelse
Rejse
- og afbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltiderne
Visum, danskere kan opholde sig visumfrit i Israel i op til 90 dage
Henviser iøvrigt til: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/israel

Kontaktformular - har du spørgsmål?


Hvad kan vi hjælpe dig med? Skriv til os direkte i denne formular.
Vi bestræber os på at svare inden for 24 timer.
Vi glæder os til at høre fra dig.